Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

Terug naar Boergondië

Boergondisch Weekend

12, 13 en 14 augustus 2022 gaan we terug naar het vakantie terras Boergondië bij ’t Noorden. Genieten met gezond boerenverstand!

Terug naar Boergondië – Een weekend met het beste uit twee jaren Boergondië op een splik splinternieuw terras en een ongelooflijke lekkere vakantie setting. Lekkere bieren, wijnen en Boergondische snacks met livemuziek.

Tijdens de coronacrisis in de zomer van 2020 en 2021 heeft ’t Noorden samen met buren, leveranciers en partners een heerlijk ruim Boergondisch terras in de groene omgeving van de Achterhoek opgezet. Dit was en is nog één weekend dé plek in Aalten en omstreken om weer in alle rust en ruimte met elkaar samen te komen en te genieten van dranken en eten. De sfeer van Boergondië komt nu op het vernieuwde terras van ’t Noorden. Hier wordt genoten onder het mom van de alom bekende BV-Methode, de boerenverstand methode. Iedereen wil naar Boergondië!

Vier ‘t daor waor de afwas veur een ander is. Waor alles kan en er ruumte voor alles is. Daor waor er beleving is en het altied bruust. Daor waor ‘t veult as thuus. Welke’n wind d’r ook waait, wat i-j ook zeukt; i-j komt altied bi-j ‘t Noorden uut. Nao gaon wi-j preuven, proosten & praoten, oftwel Vier ‘t leven!

—————————————————————————

Vrijdag 12 augustus 20:00 – 00:00 uur Terug naar Boergondië

Na de buurtborrel een avond met buckets beugels, buitenlui en bitterballen met live muziek. De toegang is gratis, kom op tijd!

Zaterdag 13 augustus 20:00 – 00:00 uur Boergondische Vakantie Borrel

Een avond met völle skik en de muziek band Brood op de Plank. De toegang is gratis, kom op tijd!

Zondag 14 augustus 11:00 – 17:00 uur Boergondisch Oogstfeest

Boergondisch Oogstfeest Aalten voor boeren, buitenlui, dorpelingen en toeristen.

In Aalten aan de koningsweg naast ’t Noorden wordt op zondag 14 augustus het Boergondisch Oogstfeest Aalten gehouden. Een dag van 11:00 tot 17:00 uur waarbij oude tijden herleven. Er is gratis toegang dus iedereen is welkom om aan te komen en het zelf te beleven. Mannen gaan in boerenkiel met de hand de rogge te lijf die vervolgens wordt gebonden door de vrouwen in ouderwetse klederdracht. Na de tijd is het terras en de speeltuin bij ’t Noorden open.

Het oogstfeest is speciaal georganiseerd voor boeren, buitenlui en dorpelingen, maar ook juist voor toeristen die in Aalten en omstreken verblijven. Een leerzame dag voor jong en oud. De kinderen zullen thuiskomen en mooie verhalen kunnen vertellen van wat ze in Aalten beleefd hebben tijdens het oogstfeest.

De organisatie stelt zich ten doel bekendheid te geven aan en het in stand houden van oude ambachten zoals het dorsen. Vanwege het vakantieseizoen wordt het halverwege augustus gehouden, hierdoor is het ook toegankelijk voor de vele toeristen die de Achterhoek rijk is.

Van hand tot machinaal, graan oogsten zoals vroeger. Grootmoeders tijd herleeft dit jaar tijdens het Aaltens Oogstfeest op zondag 14 augustus aan de Koningsweg in Aalten dat naast ’t Noorden ligt. Een gezellig dagje voor het hele gezin!

Bezoekers van het Oogstfeest kunnen hun auto gratis parkeren op de parkeerplaats van ’t Noorden en aansluitend lekker eten en borrelen op het Boergondische terras.

Zeuk ’t ow maor uut! Hold oe kreggel! Tjuuuu, team ’t Noorden en Boergondië