Het Noorden van Aalten
- Eten, Drinken & Vieren!

Offerte aanvragen

Wanneer? Hoe? Wat? Lekker!

Openingstijden

Klik hieronder voor de menukaarten:
Lunchkaart:

Dinerkaart:
Kinderkaart:
Nachfolgend finden Sie die deutschen Menüs. Klicken Sie hier, um die Deutsche Karte zu öffnen.

April, Mei, Juni, September, Oktober (middenseizoen)

Maandag en Dinsdag gesloten
Woensdag 11:00 – 21:00 uur
Donderdag 11:00 – 21:00 uur
Vrijdag 11:00 – 21:00 uur
Zaterdag 11:00 – 21:00 uur
Zondag 11:00 – 21:00 uur

Nov, Dec, Jan, Febr, Maart (middenseizoen)

Maandag en Dinsdag gesloten
Woensdag 16:00 – 21:00 uur
Donderdag 16:00 – 21:00 uur
Vrijdag 16:00 – 21:00 uur
Zaterdag 11:00 – 21:00 uur
Zondag 11:00 – 21:00 uur

Juli en Augustus (hoogseizoen)

7 dagen per week 11:00-21:00 uur

Het Noorden van Aalten

Alles voor de familie, hier vieren we samen ’t leven!

Het Noorden team staat voor kleur en gelukkig zijn. We worden gelukkig van onze eigen ingelegde groenten met zoet en zuren. We ontdekken de Nederlandse keuken opnieuw met wereldse smaken. Op de menukaart van Het Noorden vind je herkenbare klassiekers, verrassend gepresenteerd.

Het Noorden van Aalten staat bekend om haar populaire klassiekers waaronder de versgebakken schnitzels en de proeverijen, zodat je lekker van alles kunt proeven. We werken zoveel mogelijk met duurzame en lokaal geproduceerde producten.

Voor de kinderen hebben we pasta, patatjes en poffertjes en onze eigen Noordelingenstroop.

Kortom: We zijn diepgeworteld in de Achterhoek en werken met herkenbare, goede producten. Drink, eet en vier het leven! In de gezelligste huiskamer van de Achterhoek, bij Het Noorden van Aalten!

Lunch bij Het Noorden van Aalten

Een heerlijke plek om gezellig te lunchen

Onze tip: LUNCH PROEVERIJ | combinatie van heerlijke lunchgerechten om samen te delen. Voor als je niet kunt kiezen van onze menukaart! Op etagere, per 2 personen te bestellen

Kijk in de reserveringsmodule voor actuele openingstijden

Uit eten met kinderen

Zo kan iedereen genieten!

Als de kinderen genieten van een lekker gerecht speciaal voor hen, terwijl de ouders een driegangen menu kunnen kiezen uit een uitgebreide kaart, is het gegarandeerd dat de gehele familie heerlijk kan eten.

Zodra de zon doorkomt en het weer het toelaat is er buiten een speeltuin voor de kinderen. Hierdoor wordt uit eten met de kinderen genieten in ons kindvriendelijke restaurant.

Families, groepen en uitjes

Arrangementen voor grotere groepen

Door onze unieke locatie zijn we een perfecte, multifunctionele locatie voor feesten en partijen, jubilea, bruiloften of zakelijke bijeenkomsten. Maar ook voor een condoleance moment is onze rustgevende locatie uiterst geschikt. Hier wordt in alle opzichten het leven gevierd!

Toeristisch Overstap Punt (TOP)

Even bijkomen na een prachtige wandeling

In de directe omgeving van Het Noorden liggen prachtige wandelroutes dwars door de kleurrijke natuur en het glooiende landschap. Wij zijn een ideale tussenstop óf eindstation waar je heerlijk kunt bijkomen met een hapje en een drankje.

De uitsnede in het cortenstaal bevat de Molen van Ter Haar. De romp van de molen staat even verder op aan de Koningsweg bij de buren in de tuin. “Op Hoop van Zegen” beitelde men in een steen boven de ingang, bijpassend bij de tijd waar we nu in leven en ondernemen. De molen heeft een rijke historie en een belangrijke link met ’t Noorden. De molenaar Jan Hendrik Weenink is in 1866 het café met uitspanning bij Het Noorden begonnen.
Routes vanaf of langs Het Noorden:

Mountainbikeroute Aalten-West (

Speurtocht Max & De Gouden Strooplepel (in de speeltuin)

Aalten Route (33 km fietsen)

Rondje Dale (8 km wandelen)

Woold en Water (50 km fietsen)

’t Olde Boatenroute (13 km wandelen)

Langs kerkdorpen en vestingverleden (52 km fietsen)

Onbeperkt Rondje Aalten (23,5 km handbikeroute)

’t Romienenpad (4,5 km wandelen)

Gravelbike tour 80 km

Gravelbike Tour 63 km

De Noordelingen

ga mee op reis en ervaar de spannende verhalen van de Noordelingen.

De Noordelingen zijn elfachtige kleine aardmensjes die onder de grond wonen in het speelparadijs van Het Noorden van Aalten. Het is een kabouterachtig volkje met eigenschappen van Duitse kobolden en Scandinavische elfen. Ze verrichten doorgaans allerlei klusjes voor de mensen. Ze staan bekend om hun zachtaardigheid en beschermende karakter naar kinderen.

Boven op de bult, bij Het Noorden, kunnen ze mooi alles in de gaten houden en zodoende de gasten verwelkomen en veilig houden. Daarnaast helpen ze ook mee met allerlei klussen rondom Het Noorden waarna ze heerlijke poffertjes of patatjes krijgen.

De Noordelingen Spelletjes:

De Noordelingen Tocht (2,5 kilometer):

De Noordelingen Speurtocht is te koop in het restaurant voor 4,95 per boekje.

De Noordelingen Stroop is te koop voor 5,25 per flesje.

Kidsgeluk in de speeltuin

Offline spelen met kids geluk!

We hebben grootste plannen in 2025 met de speeltuin, voor nu kunnen de kids nog steeds lekker klimmen, glijden en schommelen: leef je uit in de speeltuin bij ‘t Noorden! Beleef de beroemde locomotief van Het Noorden voor het laatste jaar en leef je uit!

Trein tijden zomer 2024

Zaterdag & Zondag 12:00 tot 17:00 uur
Om het half uur

Met rubberen valtegels in het eerste gedeelte van de speeltuin wordt rekening gehouden met een leeftijdsdoelgroep van 2 tot 6 jaar waarvoor enkele peuter en kleuter toestellen staan. Midden in de speeltuin is een grote air-trampoline, een overdekte zandbak, een klim en glijparadijs en een kabelbaan van 20 meter. Terwijl je ouders op het terras of in de serre van het restaurant genieten van een drankje, laat jij je klauterkunsten zien.

Outdoor Achterhoek

Sportief genieten in de buitenlucht

Sinds 1866 is Het Noorden van Aalten een blijvend begrip voor de meest onderscheidende feesten en de gedenkwaardigste ontmoetingen in Aalten en omstreken. Het is de huiskamer van de Oost-Achterhoek en altijd volop in beweging. Maar wist je dat Het Noorden altijd al een druk kruispunt is geweest van routes? Gesitueerd naar de Molen van Ter Haar was het al een koffiehuis, later café en nog later de metamarfose naar van het gezellige horeca bedrijf nu is… nog steeds een kruispunt van mensen op verschillende wegen in hun leven!

https://outdoorachterhoek.nl/

Familierestaurant ’t Noorden (van Aalten). We zijn er voor de start van de familiewandeling, het taartje voor de fietser, het diner voor twee, het biertje en de lach op het terras. Vier het daar waar de afwas voor een ander is. Waar alles kan en er ruimte voor alles is. Daar waar er beleving is en het altijd bruist. Daar waar het voelt als thuis. Welke wind ook waait, wat je ook zoekt; je komt altijd bij het Noorden uit. Drink, eet en vier het leven! In dé gezelligste huiskamer van de Achterhoek.

0543 - 472551
info@hetnoorden.nl
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.