Het Noorden van Aalten
- Eten, Drinken & Vieren!

Offerte aanvragen

Wanneer? Hoe? Wat? Lekker!

Openingstijden

Woensdag 12:00 tot 21:00 uur
Donderdag 12:00 tot 21:00 uur
Vrijdag 12:00 tot 21:00 uur
Zaterdag 10:00 tot 21:00 uur
Zondag 10:00 tot 21:00 uur
Keuken: 12:00 – 20:00 uur
12:00 – 15:00 Lunch
16:00 – 21:00 Diner

Het Noorden van Aalten

Alles voor de familie, hier vieren we samen ’t leven!

‘t Noorden team staat voor kleur en gelukkig zijn. We worden gelukkig van onze eigen ingelegde groenten met zoet en zuren. We ontdekken de Nederlandse keuken opnieuw met wereldse smaken. Op de menukaart van ‘t Noorden vind je herkenbare klassiekers, verrassend gepresenteerd

Het Noorden van Aalten staat bekend om haar versgebakken schnitzels en de proeverijen, zodat je lekker van alles kunt proeven. We werken zoveel mogelijk met duurzame en lokaal geproduceerde producten.

Voor de kinderen hebben we prijswinnende pannenkoeken en onze eigen Noordelingenstroop.

Kortom: We zijn diepgeworteld in de Achterhoek en werken met herkenbare, goede producten. Drink, eet en vier het leven! In de gezelligste huiskamer van de Achterhoek.

Lunch bij Het Noorden van Aalten

Een heerlijke plek om gezellig te lunchen

Onze tip: LUNCHPROEVERIJ | combinatie van heerlijke lunchgerechten om samen te delen: warmvlees met onze satésaus | klein soepje | Bourgondische rundvleesbitterbal | pulled zalm | tonijnsalade ingelegde groenten | Brömmels geitenkaas | Noordelingenstroop | carpaccio | truffelmayo | luxe nootjes | oude kaas | sla | Op etagere, per 2 personen te bestellen

Onze andere tip: Broodje Warm vlees | fricandeau | atjar | satésaus | sesam | ingelegde komkommer |

Kijk in de reserveringsmodule voor actuele openingstijden

Uit eten met kinderen

Zo kan iedereen genieten!

Als de kinderen genieten van een pannenkoek of iets andere lekkers speciaal voor hen, terwijl de ouders een driegangen menu kunnen kiezen uit een uitgebreide kaart, is het gegarandeerd dat de gehele familie heerlijk kan eten.

Zodra de zon doorkomt en het weer het toelaat is er buiten een speeltuin voor de kinderen. Hierdoor wordt uit eten met de kinderen genieten in ons kindvriendelijke restaurant.

Families, groepen en uitjes

Arrangementen voor grotere groepen

Door onze unieke locatie zijn we een perfecte, multifunctionele locatie voor feesten en partijen, jubilea, bruiloften of zakelijke bijeenkomsten. Maar ook voor een condoleance moment is onze rustgevende locatie uiterst geschikt. Hier wordt in alle opzichten het leven gevierd!

Toeristisch Overstap Punt (TOP)

Even bijkomen na een prachtige wandeling

In de directe omgeving van Het Noorden liggen prachtige wandelroutes dwars door de kleurrijke natuur en het glooiende landschap. Wij zijn een ideale tussenstop óf eindstation waar je heerlijk kunt bijkomen met een hapje en een drankje.

De uitsnede in het cortenstaal bevat de Molen van Ter Haar. De romp van de molen staat even verder op aan de Koningsweg bij de buren in de tuin. “Op Hoop van Zegen” beitelde men in een steen boven de ingang, bijpassend bij de tijd waar we nu in leven en ondernemen. De molen heeft een rijke historie en een belangrijke link met ’t Noorden. De molenaar Jan Hendrik Weenink is in 1866 het café met uitspanning bij Het Noorden begonnen.
Routes vanaf of langs Het Noorden:

Mountainbikeroute Aalten-West (

Speurtocht Max & De Gouden Strooplepel (in de speeltuin)

Aalten Route (33 km fietsen)

Rondje Dale (8 km wandelen)

Woold en Water (50 km fietsen)

’t Olde Boatenroute (13 km wandelen)

Langs kerkdorpen en vestingverleden (52 km fietsen)

Onbeperkt Rondje Aalten (23,5 km handbikeroute)

’t Romienenpad (4,5 km wandelen)

De Noordelingen

ga mee op reis en ervaar de spannende verhalen van de Noordelingen.

De Noordelingen zijn elfachtige kleine aardmensjes die onder de grond wonen in het speelparadijs van ‘t Noorden in Aalten. Het is een kabouterachtig volkje met eigenschappen van Duitse kobolden en Scandinavische elfen. Ze verrichten doorgaans allerlei klusjes voor de mensen. Ze staan bekend om hun zachtaardigheid en beschermende karakter naar kinderen.

Boven op de bult, bij ‘t Noorden, kunnen ze mooi alles in de gaten houden en zodoende de gasten verwelkomen en veilig houden. Daarnaast helpen ze ook mee met allerlei klussen rondom ‘t Noorden waarna ze heerlijke pannenkoeken krijgen. Uiteraard met hun eigengemaakte stroop.

De Noordelingen Spelletjes:

De Noordelingen Tocht (2,5 kilometer):

De Noordelingen Speurtocht is te koop in het restaurant voor 4,95 per boekje.

De Noordelingen Stroop is te koop voor 3,95 per flesje.

Kinderfeestjes:

Familierestaurant ’t Noorden (van Aalten). We zijn er voor de start van de familiewandeling, het taartje voor de fietser, het diner voor twee, het biertje en de lach op het terras. Vier het daar waar de afwas voor een ander is. Waar alles kan en er ruimte voor alles is. Daar waar er beleving is en het altijd bruist. Daar waar het voelt als thuis. Welke wind ook waait, wat je ook zoekt; je komt altijd bij het Noorden uit. Drink, eet en vier het leven! In dé gezelligste huiskamer van de Achterhoek.

0543 - 472551
info@hetnoorden.nl
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.