Gast op 1, betrouwbaar met kwaliteit, vier 't
leven, lokaal betrokken, innovatief en een fijn team

Pagina Inhoud

Waarom we bestaan?

- Missie

Gemoedelijk, gastvrij én verrassend! Voor opdrachtgevers, gasten en medewerkers, voor de samenleving. Bij of met ’t Noorden is er altijd reden voor feest! Iedere gast maar ook ons team van medewerkers wordt op een gemoedelijke en gastvrije manier behandeld. Zo kunnen we met elkaar geluk overbrengen op andere mensen. Daarmee verzorgen we elke keer weer unieke belevenissen!

Wat we willen zijn?

- Visie

Meer aandacht, daarmee maken we het verschil. We realiseren dit onder meer door te investeren in medewerkers, onderhoud, technologie en mee te gaan met de behoeftes van onze Achterhoekse gast. We lopen lokaal voorop met innovatieve producten om onze co2 uitstoot te verminderen en kijken scherp naar menusamenstelling, portiegrootte en inkoop om verspilling te voorkomen. We creëren samenwerkingen met lokale partners om zo waardevolle momenten voor onze gasten te verzorgen.

Waar we in geloven:

Kernwaarden van ‘t Noorden

1. Gast op #1

Gastvrijheid. “Wij zijn er voor u!” Niet de organisatie, maar de gast van ‘t Noorden is het belangrijkst. Wij verdiepen ons in de behoeftes van onze gast en proberen de verwachtingen te overtreffen. Gastgerichtheid. Wij behandelen anderen zoals wij zelf ook graag behandeld willen worden. Wij hopen dat u een fijn verblijf heeft en welkom gevoel.

2. Betrouwbaarheid

Onze beloftes nakomen. Geloofwaardig zijn. Aan de verwachtingen voldoen, of zelfs overtreffen. Constant en verzorgend. De mate waarin wij met ‘t Noorden in staat zijn om het toegezegde prestatieniveau voor onze gasten te realiseren. Beloftes inlossen. Garantie. Van iets of iemand op aan kunnen.

3. Vier ’t leven!

Iets te vieren? Wij verzorgen mogelijkheden om onze gasten het leven te laten vieren. Onderscheidende feesten, gedenkwaardige ontmoetingen en al meer dan 155 jaar reden voor feest bij ‘t Noorden. Er is altijd reden voor feest, klein of groot, maar vier ‘t leven, want herinneringen die je later wilt hebben, die maak je nu!

4. Lokaal betrokken

’t Noorden is een bedrijf voor de inwoners van de Oost-Achterhoek, omgeving Aalten. We versterken de verbintenis binnen het dorp. We zijn betrokken met onze directe omgeving. We werken samen met andere partijen in de buurt en maken zo veel mogelijk gebruik van lokale leveranciers. Wij zijn trots op de Achterhoek!

5. Innovatief

Vernieuwend en verrassend. Het aanpassen van bestaande producten of ontwikkelen van nieuwe diensten, ideeën of processen. We zien de mogelijkheden en vergeten de onmogelijkheden. Meer dan alleen een technische verbetering. ‘t Noorden team heeft een neus voor trends en kunnen deze vertalen naar innovatieve producten of diensten.

6. Gelukkig team

We zijn trots op onze medewerkers, want we doen het samen. We zijn een team. Geluk loopt daar als een rode draad doorheen, want gelukkige medewerkers dragen met passie hun werk uit. Zo kunnen we als gelukkig team ook geluk overbrengen op onze gasten en hen een uniek moment of waardevolle belevenis bezorgen.

Geschiedenis - het begin...

Familie Weenink, Simmelink, Heersink, Keijzer, Grevink-Prinsen en Huning

De geschiedenis van ’t Noorden begint al in 1823! Op de plek waar het pand van ’t Noorden nu staat, bevond zich toen een huis met erf en een boomgaard. Aan de andere kant van de Koningsweg, op nummer 8, stond een korenmolen met erf maar zonder woonhuis.

Van bouwland tot terrein tot vermaak!

Stukje geschiedenis

Jan Hendrik Weenink (34 jaar) komt in 1856 in het huis te wonen en komt op de molen werken. In opdracht van Jan Hendrik vindt er in 1866 een verbouwing plaats. Een deel van het bouwland verandert in een ‘Terrein tot vermaak’, zo valt in het gemeentelijk archief te lezen. Het is het begin van de speeltuin die nu nog steeds deel uitmaakt van ’t Noorden.

Een eeuw in vogelvlucht...

Stukje geschiedenis

16 april 1918 neemt Bernardus Heersink uit Winterswijk het café over. Rond deze tijd wordt de naam van de zaak ook vernoemd naar ’t Noorden (van Aalten). In 1948 volgt Jan Bertus Keijzer Heersink op, die in 1957 op zijn beurt opgevolgd wordt door Abraham Grevink die in 1976 overlijdt.

De oude glijbaan

Stukje geschiedenis

De glijbaan van speeltuin ’t Noorden. De glijbaan werd al afgebeeld in een VVV-Gids uit het jaar 1933. Men adverteerde toen met de tekst: ”Modern ingerichte lommerrijke speeltuin met hooge glijbaan en uitkijktoren. Gelegen aan het kruispunt Lichtenvoordscheweg – Ringweg. Het geliefdkoosd verblijf van de kinderen. B. Heersink. telefoon 128.”

Deze glijbaan is rond 1990 verdwenen en vervangen door een kleinere glijbaan. Enkele interessante anekdotes over de hoge glijbaan van de Facebookpagina: “Oud-Aalten”: “Ik ben al eens met mijn broek achter een spijker blijven hangen. Van die steile metalen trap heb ik blauwe schenen overgehouden. Met een matje kon je nog harder van die glijbaan af. Ik vind het nog altijd jammer dat die hoge glijbaan weg is. Deze glijbaan is een blikvanger en nodigde je uit om juist in die speeltuin te spelen. Die glijbaan was eng, maar ik ging toch. Een winkelhaak in je broek was soms het gevolg van een glijpartij”.

Families Grevink en Prinsen

Stukje geschiedenis

De zaak wordt voortgezet door zijn weduwe S.W.Grevink-Piepers en de families Grevink en Prinsen. In deze jaren worden er talloze bruiloften en feesten gevierd, is het café en de speeltuin goed bezocht en is het softijs ook een trekker! Zij doen dit tot 1997.

Partycentrum en Pannenkoekenhuys

Vanaf 1997 familie Hüning

In 1997 nemen Martin en Monique Hüning de zaak over. Onder hun leiding komt er een groter zalencentrum, wordt het restaurant in 2011 omgebouwd tot pannenkoekenhuis en worden de cateringfaciliteiten flink uitgebreid. Helaas de (verrotte) hoge glijbaan moet weg wegens nieuwe regels en instortgevaar, maar plaatst het treintje van Buesink (Modelspoor Panorama) in de speeltuin als nieuw vertier voor de kinderen. Het DNA van de familie Huning wordt in de tientallen jaren over het hele team verspreid waarmee gastvrij en gemoedelijk hoog in het vaandel is opgenomen.

Team 't Noorden - Vier 't leven!

Stukje geschiedenis

Sinds 2015 zijn zoon Wesley en schoondochter Nita Hüning bij in de zaak getreden. De historische waarde van ’t Noorden wordt her ontdekt. De speeltuin blijft een van de belangrijkste trekkers, evenals het horeca team dat er werkzaam is. Allemaal onder het mom van: Vier ’t leven!

Verenigingen en Goede Doelen

P.I.T – Plezier is Troef klaverjasvereniging (Elke dinsdag)

E.S.K.A. – Eerste Sjoel Klub Aalten (Elke donderdag)

D.S.V. – Daalse Schiet Vereniging – www.dsvaalten.nl/  (Elke dinsdag)

JONG GELRE – Schiet Vereniging – (Elke dinsdag)

Vrienden van 't Noorden

Vriend van de Aaltense Uitdaging

‘t Noorden is ‘vriend’ van de Aaltense Uitdaging. Een stichting ter ondersteuning van verenigingen en sociaal maatschappelijk betrokken organisaties in onze gemeente. De Aaltense Uitdaging matcht deze verenigingen en organisaties met het bedrijfsleven. Op die manier krijgen bijvoorbeeld kopieerapparaten een tweede leven in een cultuurhuis. Of helpen wij als horecabedrijf een werkgroep aan een oliebollen frituur die gebruikt kan worden voor oud en nieuw.

Vriend van het Nationaal Onderduikmuseum

 Het Nationaal Onderduikmuseum verhaalt van het (over)leven van een gemeenschap in gewone en ongewone tijden. Het museum bestaat uit het Onderduikmuseum en een uitgebreide collectie over de Aaltense historie, waaronder de textielindustrie, die belangrijk was voor de ontwikkeling van Aalten, de hoornindustrie met zijn unieke karakter en de agrarische geschiedenis.

’t Noorden is ambassadeur van “Unieke Achterhoekers”. Dit is in verbinding met bind! Het MVO platform bind! is een initiatief van de Achterhoekse Sociale Werkbedrijven (Hameland, Laborijn en SDOA). Deelnemende partijen zijn: VNO-NCW Midden, MKB-Nederland, SIKA, FNV, CNV, UWV en de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, en Winterswijk. De campagne Unieke Achterhoekers aan het werk kent een nauwe samenwerking met het Werkgeversservicepunt Achterhoek. Van hieruit vindt de dienstverlening plaats.

Enkele mooie resultaten!

Sponsoring

Maatschappelijk betrokken

‘t Noorden ondersteunt en stimuleert op verschillende manieren activiteiten en evenementen in de regio. Wij tonen onze maatschappelijke betrokkenheid door deze initiatieven te ondersteunen door het inzetten van ons materieel, kennis en netwerk.

Om in aanmerking te komen voor sponsoring dient uw verzoek aan een aantal voorwaarden te voldoen.

  • Uw organisatie, vereniging of stichting is een relatie van ‘t Noorden of heeft een duidelijke binding met ‘t Noorden;
  • Uw activiteit vindt plaats binnen het werkgebied van ‘t Noorden;
  • Uw activiteit staat positief bekend, is betrouwbaar en professioneel;
  • Uw activiteit is bestemd voor een brede en lokale groep mensen;
  • Uw activiteit biedt ‘t Noorden de mogelijkheid om ons relatienetwerk te onderhouden en te versterken en/of onze naamsbekendheid te vergroten.

Download ons Sponsorformulier, vul het in en stuur het op en kom vooral aan voor een kop koffie. Wie weet wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Download hier het sponsorformulier

Openingstijden Pannenkoekenhuys

Dinsdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

Woensdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

0543 - 472551
info@hetnoorden.nl
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.