Gast op 1, betrouwbaar met kwaliteit, vier 't
leven, lokaal betrokken, innovatief en een fijn team

Pagina Inhoud

Waarom we bestaan?

- Missie

Wij verzorgen gelegenheden met eten en drinken waarbij gasten ‘t leven vieren. Dat maakt mensen met grotere groepen en gezinnen heel blij, want geen enkel ander bedrijf heeft zo’n leuke speeltuin, gezellige huiskamers en zo’n gelukkig team!

Een wereld vol Achterhoekse nuchterheid, smaak en gezelligheid. Dat is ETEN, DRINKEN & VIEREN!

Ons levensmotto: Vier ‘t leven!

Wat we willen zijn?

- Visie

Meer aandacht, daarmee maken we het verschil. We realiseren dit onder meer door te investeren in medewerkers, onderhoud, technologie en mee te gaan met de behoeftes van onze Achterhoekse gast. We lopen lokaal voorop met innovatieve producten om gastvrij te automatiseren, onze co2 uitstoot te verminderen en kijken scherp naar menusamenstelling, portiegrootte en inkoop om verspilling te voorkomen. We creëren samenwerkingen met lokale partners om zo waardevolle momenten voor onze gasten te verzorgen.

Waar we in geloven:

Kernwaarden van ‘t Noorden

1. Vier ’t leven!

 • Iets te vieren? Wij verzorgen mogelijkheden om onze gasten het leven te laten vieren. Onderscheidende feesten, gedenkwaardige ontmoetingen en al meer dan 155 jaar reden voor feest bij ‘t Noorden. Er is altijd reden voor feest, klein of groot, maar vier ‘t leven, want herinneringen die je later wilt hebben, die maak je nu!

2. Betrouwbaarheid

 • Onze beloftes nakomen. Geloofwaardig zijn. Aan de verwachtingen voldoen, of zelfs overtreffen. Constant en verzorgend. De mate waarin wij met ‘t Noorden in staat zijn om het toegezegde prestatieniveau voor onze gasten te realiseren. Beloftes inlossen. Garantie. Van iets of iemand op aan kunnen.

3. Gelukkig team

 • We zijn trots op onze medewerkers, want we doen het samen. We zijn een team. Geluk loopt daar als een rode draad doorheen, want gelukkige medewerkers dragen met passie hun werk uit. Zo kunnen we als gelukkig team ook geluk overbrengen op onze gasten en hen een uniek moment of waardevolle belevenis bezorgen. Het opleiden van vakmensen vinden wij belangrijk en daarom investeren wij constant in ons team. Het Noorden team is het grootste kapitaal van onze organisatie.

Onze gast

De Noorden doelgroep is op zoek naar ontspanning en genot. Een leuke beleving die het waard is om door te vertellen. Waarbij het leuk is verrast te worden met Achterhoekse gezelligheid. Zolang de beleving maar klopt; het eten, de service en de prijs. Omdat de doelgroep vaak met meerdere personen zijn, moet iedereen het naar het zin hebben. Daarom moet het niet te gek of ver afwijken van wat iedereen gewend is. Doe maar gewoon. Maar dan wel het hoogste niveau binnen het ‘normale bekende’.

Geschiedenis - het begin...

Familie Weenink, Simmelink, Heersink, Keijzer, Grevink-Prinsen en Huning

De geschiedenis van ’t Noorden begint al in 1823! Op de plek waar het pand van ’t Noorden nu staat, bevond zich toen een huis met erf en een boomgaard. Aan de andere kant van de Koningsweg, op nummer 8, stond een korenmolen met erf maar zonder woonhuis.

Van bouwland tot terrein tot vermaak!

Stukje geschiedenis

Jan Hendrik Weenink (34 jaar) komt in 1856 in het huis te wonen en komt op de molen werken. In opdracht van Jan Hendrik vindt er in 1866 een verbouwing plaats. Een deel van het bouwland verandert in een ‘Terrein tot vermaak’, zo valt in het gemeentelijk archief te lezen. Het is het begin van de speeltuin die nu nog steeds deel uitmaakt van ’t Noorden.

Een eeuw in vogelvlucht...

Stukje geschiedenis

16 april 1918 neemt Bernardus Heersink uit Winterswijk het café over. Rond deze tijd wordt de naam van de zaak ook vernoemd naar ’t Noorden (van Aalten). In 1948 volgt Jan Bertus Keijzer Heersink op, die in 1957 op zijn beurt opgevolgd wordt door Abraham Grevink die in 1976 overlijdt.

De oude glijbaan

Stukje geschiedenis

De glijbaan van speeltuin ’t Noorden. De glijbaan werd al afgebeeld in een VVV-Gids uit het jaar 1933. Men adverteerde toen met de tekst: ”Modern ingerichte lommerrijke speeltuin met hooge glijbaan en uitkijktoren. Gelegen aan het kruispunt Lichtenvoordscheweg – Ringweg. Het geliefdkoosd verblijf van de kinderen. B. Heersink. telefoon 128.”

Deze glijbaan is rond 1990 verdwenen en vervangen door een kleinere glijbaan. Enkele interessante anekdotes over de hoge glijbaan van de Facebookpagina: “Oud-Aalten”: “Ik ben al eens met mijn broek achter een spijker blijven hangen. Van die steile metalen trap heb ik blauwe schenen overgehouden. Met een matje kon je nog harder van die glijbaan af. Ik vind het nog altijd jammer dat die hoge glijbaan weg is. Deze glijbaan is een blikvanger en nodigde je uit om juist in die speeltuin te spelen. Die glijbaan was eng, maar ik ging toch. Een winkelhaak in je broek was soms het gevolg van een glijpartij”.

Families Grevink en Prinsen

Stukje geschiedenis

De zaak wordt voortgezet door zijn weduwe S.W.Grevink-Piepers en de families Grevink en Prinsen. In deze jaren worden er talloze bruiloften en feesten gevierd, is het café en de speeltuin goed bezocht en is het softijs ook een trekker! Zij doen dit tot 1997.

Partycentrum en Pannenkoekenhuys

Vanaf 1997 familie Hüning

In 1997 nemen Martin en Monique Hüning de zaak over. Onder hun leiding komt er een groter zalencentrum, wordt het restaurant in 2011 omgebouwd tot pannenkoekenhuis en worden de cateringfaciliteiten flink uitgebreid. Helaas de (verrotte) hoge glijbaan moet weg wegens nieuwe regels en instortgevaar, maar plaatst het treintje van Buesink (Modelspoor Panorama) in de speeltuin als nieuw vertier voor de kinderen. Het DNA van de familie Huning wordt in de tientallen jaren over het hele team verspreid waarmee gastvrij en gemoedelijk hoog in het vaandel is opgenomen.

Team Het Noorden - Vier 't leven!

Familierestaurant Het Noorden

Sinds 2015 zijn zoon Wesley en schoondochter Nita Hüning bij in de zaak getreden. De historische waarde van ’t Noorden wordt her ontdekt. De speeltuin wordt verbouwd, de parkeerplaats verhard, er wordt een Toeristisch Overstap Punt gerealiseerd, de zalen krijgen allemaal een fikse upgrade en bovenal: het familierestaurant wordt neergezet.  Allemaal onder het mom van: Vier het leven! Samen met een team dat constant wordt uitgebreid met mensen die geloven in de nieuwe visie!

Nita en Wesley

Per 1 januari 2023 hebben Nita en Wesley Het Noorden helemaal overgenomen. Er is een groot historisch besef te zien in alle ruimtes en de gast staat nog steeds op #1. Uit de turbulente corona periode krijgen ze te maken met uitdagingen waardoor er keuzes gemaakt moeten worden. De catering afdeling wordt stopgezet. De focus komt te liggen op het restaurant met de verschillende huiskamers (feestzalen) van klein tot groot en het team wordt door ontwikkeld om met z’n allen de drijvende kracht te zijn achter Het Noorden van Aalten.

Het terras is verbouwd, de grootste feestzaal heeft een grote metamorfose ondergaan naar een Grand Café en voor 2025 en 2026 zijn we nieuwe plannen gesmeden. Nu eerst genieten van het gelukkigte team en van de vele gasten die Het Noorden heeft.

Kortom: “Sinds 1866 maken we mensen gelukkig. Gelukkig met eten, drinken, onze gastvrijheid en passie voor ons vak. Al meer dan 155 jaar zijn we dé huiskamer van de Achterhoek en proberen we altijd te zorgen voor onvergetelijke momenten voor de hele familie. We zijn diepgeworteld in de Achterhoek en werken met herkenbare, goede producten. Drink, eet en vier het leven! In de gezelligste huiskamer van de Achterhoek, bij Het Noorden van Aalten!”

Verenigingen en Goede Doelen

P.I.T – Plezier is Troef klaverjasvereniging (Elke dinsdag)

D.S.V. – Daalse Schiet Vereniging – www.dsvaalten.nl/  (Elke dinsdag)

JONG GELRE – Schiet Vereniging – (Elke dinsdag)

E.S.K.A. – Eerste Sjoel Klub Aalten (Elke donderdag)

Vrienden van 't Noorden

Vriend van de Aaltense Uitdaging

Het Noorden is ‘vriend’ van de Aaltense Uitdaging. Een stichting ter ondersteuning van verenigingen en sociaal maatschappelijk betrokken organisaties in onze gemeente. De Aaltense Uitdaging matcht deze verenigingen en organisaties met het bedrijfsleven. Op die manier krijgen bijvoorbeeld kopieerapparaten een tweede leven in een cultuurhuis. Of helpen wij als horecabedrijf een werkgroep aan een oliebollen frituur die gebruikt kan worden voor oud en nieuw.

Vriend van het Nationaal Onderduikmuseum

 Het Nationaal Onderduikmuseum verhaalt van het (over)leven van een gemeenschap in gewone en ongewone tijden. Het museum bestaat uit het Onderduikmuseum en een uitgebreide collectie over de Aaltense historie, waaronder de textielindustrie, die belangrijk was voor de ontwikkeling van Aalten, de hoornindustrie met zijn unieke karakter en de agrarische geschiedenis.

Het Noorden is ambassadeur van “Unieke Achterhoekers”. Dit is in verbinding met bind! Het MVO platform bind! is een initiatief van de Achterhoekse Sociale Werkbedrijven (Hameland, Laborijn en SDOA). Deelnemende partijen zijn: VNO-NCW Midden, MKB-Nederland, SIKA, FNV, CNV, UWV en de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, en Winterswijk. De campagne Unieke Achterhoekers aan het werk kent een nauwe samenwerking met het Werkgeversservicepunt Achterhoek. Van hieruit vindt de dienstverlening plaats.

Verenigingen die wij een warm hart toedragen en sponsoren:

 • Ava’70
 • AZSV
 • AD’69
 • SV Bredevoort
 • Aladna FM
 • Aaltens Christelijk Mannenkoor
 • LSA Music
 • BOVO Volleybal vereniging
 • Altec
 • Athos
 • Accordeonvereniging Con Forza
 • Muziek vereniging Excelsior
 • Muziek vereniging Eendracht
 • Oranjevereniging Hou & Trouw
 • De Gevleugelde Zanger
 • De Peddelaars
 • Stichting Aalten Promotie
 • Autocrosser Jochem Wisselink
 • NOVA (Nieuwe Ondernemers Vereniging Aalten)
 • Nationaal Fonds Kinderhulp

Sponsoring

Maatschappelijk betrokken

Het Noorden ondersteunt en stimuleert op verschillende manieren activiteiten en evenementen in de regio. Wij tonen onze maatschappelijke betrokkenheid door deze initiatieven te ondersteunen door het inzetten van ons materieel, kennis en netwerk.

Om in aanmerking te komen voor sponsoring dient uw verzoek aan een aantal voorwaarden te voldoen.

 • Uw organisatie, vereniging of stichting is een relatie van Het Noorden of heeft een duidelijke binding met Het Noorden;
 • Uw activiteit vindt plaats binnen het werkgebied van Het Noorden;
 • Uw activiteit staat positief bekend, is betrouwbaar en professioneel;
 • Uw activiteit is bestemd voor een brede en lokale groep mensen;
 • Uw activiteit biedt Het Noorden de mogelijkheid om ons relatienetwerk te onderhouden en te versterken en/of onze naamsbekendheid te vergroten.

Download ons Sponsorformulier, vul het in en stuur het op en kom vooral aan voor een kop koffie. Wie weet wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Download hier het sponsorformulier

Familierestaurant ’t Noorden (van Aalten). We zijn er voor de start van de familiewandeling, het taartje voor de fietser, het diner voor twee, het biertje en de lach op het terras. Vier het daar waar de afwas voor een ander is. Waar alles kan en er ruimte voor alles is. Daar waar er beleving is en het altijd bruist. Daar waar het voelt als thuis. Welke wind ook waait, wat je ook zoekt; je komt altijd bij het Noorden uit. Drink, eet en vier het leven! In dé gezelligste huiskamer van de Achterhoek.

0543 - 472551
info@hetnoorden.nl
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.