Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

’t Noorden zoekt sportverenigingen

’t Noorden zoekt sportverenigingen om te sponsoren in ruil voor personeel: ‘We draaien de rollen gewoon om’

Ieder jaar zijn sportverenigingen weer op zoek naar sponsors. Ondernemers echtpaar Wesley en Nita Hüning van ’t Noorden in Aalten draaien deze keer de rollen om. Zij zijn op zoek naar tien regionale sportverenigingen die ze mogen sponsoren. „We bieden elke vereniging 250 euro.”

AALTEN „Wij zijn gek van sport”, begint Wesley Hüning van restaurant ‘t Noorden. Het bedrijf heeft zojuist het compleet vernieuwde terras af evenals de nieuwe TOP (toeristisch overstappunt) locatie. Ondanks de jaren van de coronacrisis lijkt het optimisme van de familie Hüning en team ’t Noorden onverwoestbaar. Er is, zoals elk jaar, opnieuw geïnvesteerd in een horecabedrijf dat met de tijd meegaat.

Er zijn nog meer verbouwingsplannen voor de komende jaren, want stilstaan is achtergang meent Nita Hüning, mede-eigenaar. Zij is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van het inmiddels grote team van 66 medewerkers. „Waar de horeca in Nederland overal kampt met personeelstekorten, valt dit bij ons nog mee. We willen het echter ook graag voorkomen. Een fijne bevestiging was het winnen van het ‘Leukste Horeca Team van Nederland’ verkiezing van afgelopen september.”

Win-win

Om personeelstekort te voorkomen, komt ‘t Noorden met een uniek initiatief. „Het zit zo”, gaat Hüning verder. „Normaal gaan de sportverenigingen altijd naar de bedrijven toe om te vragen of ze de club willen sponsoren. Wij doen het andersom. Wij zoeken juist 10 verenigingen uit de regio om te sponsoren. Welke dit zijn, maakt niet uit. Er zit echter een voorwaarde aan en dat is dat ze een medewerker aanleveren. Het is een win-win. Wij vinden het leuk om verenigingen te ondersteunen, maar in dit geval kunnen verenigingen ons ook ondersteunen.” Het aandragen van een medewerker levert een sportvereniging of club 250 euro aan sponsorgeld op. „En je weet natuurlijk nooit waar zo’n samenwerking verder toe kan leiden”, gaat Hüning verder. „We beginnen met 250 euro en dan zien we verder. Degene die aangedragen wordt moet overigens wel minimaal twee dagen in de week werken en dat voor minstens drie maanden. Het liefst natuurlijk langer. Dus niet iemand die na twee weken weer weggaat. Als de drie maanden voorbij zijn, maken we het geld over naar de betreffende vereniging.”

Bij ‘t Noorden werken veel sporters en daar heeft Nita wel een goede verklaring voor. „Sporters hebben een uitstekende mentaliteit. Het zijn harde werkers en ze zien het werk als een wedstrijd. Tijdens de werkdag kun je van alles tegen elkaar zeggen, maar na afloop is het klaar en ga je de werkdag met z’n allen vieren. Zo zien we het hier graag en zo leiden we ons bedrijf ook. Als een aanvoerder? Ik denk meer als een coach.”

Regio

Welke clubs het zijn, is voor Wesley en Nita niet relevant. Zolang ze maar uit de regio komen. „En die regio is heel breed. We hebben hier namelijk mensen aan het werk uit Neede, Hengelo, Dinxperlo, Winterswijk, De Heurne en natuurlijk Aalten zelf. Wij willen gewoon een team om ons heen bouwen met goede, gedreven mensen. Dat hebben we nu al, maar we willen uitbreiden en versterken met mensen die de horeca als vak zien. We zoeken mensen voor in de keuken en de bediening. De minimale leeftijd is 18 jaar, maar als je 30 of 35 bent, schroom niet. Ook daar hebben we ruimte voor. Ons team is heel divers. Man, vrouw en van 18 tot 58 jaar. We hebben ochtend, dag- en avonddiensten. We bieden ook opleidingen, cursussen en trainingen aan en we maken van iedereen echte vakidioten.”

————————————————–

Noot voor de redactie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Nita of Wesley Huning: 0543-472551 of info@hetnoorden.nl

Beeldmateriaal kunt u in de bijlage van de verzonden mail vinden. Foto’s uit eigen archief.

’t Noorden – ETEN, DRINKEN & VIEREN
Lichtenvoordsestraatweg 44

7121 RA AALTEN
0543-472551

www.hetnoorden.nl