Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

't Nieuwe Noorden

AALTEN – 01-07-2022 Het witte karakteristieke pand, een prachtig aangelegd terras, ‘Hart’ voor de Achterhoek in grote letters, à la Hollywood, bij de parkeerplaats, gekleurde bordjes aan een paal die gasten wegwijs maken, een zeer kindvriendelijke speeltuin, zalen in diverse groottes en indelingen om gasten in elke setting tegemoet te komen. ’t Noorden, sinds 1866 gevestigd in Aalten, heeft voor elk feest, vergadering, elke partij, elke groepsgrootte, een passend arrangement, ofwel geschikte zaal. Wesley Hüning: “Het gaat om het complete plaatje. Het gaat om beleving.”

Door Karin Stronks

‘Het nieuwe Noorden’, ‘vier het leven’, ‘de gezelligste huiskamer van de Achterhoek’, ‘een gelukkig team’, allemaal quotes die voor ’t Noorden van toepassing zijn. Wesley en Nita Hüning-Koster, zwaaien met veel enthousiasme de scepter bij zalencentrum t Noorden. Martin en Monique Hüning spelen achter de schermen een adviserende rol.

“Al deze quotes maken wij waar, de eerste is waar we staan en naartoe willen. Belangrijkste is dat alles bij elkaar valt, dat gasten zich thuis voelen, in onze huiskamer komen eten, feesten, vergaderen, het leven vieren. Dan komen we vanzelf aan bij de vierde, alleen met een gelukkig team van mensen met elk hun eigen talent, expertise kunnen we dit alles bieden. Of het nu schoonmaak, bediening, technische dienst of koken is, we zorgen met z’n allen voor een gemoedelijke huiselijke setting waarin de gast de hoofdrol speelt.”

Eind jaren ’90 nemen Martin en Monique een gok, van de Aladnabar in de sporthal Aladnahal, naar de overname van zalencentrum ’t Noorden. Zij bouwen het zalencentrum om tot een bruisend geheel. Alles pakken ze aan, van uitgebreide catering tot Pannenkoekenhuys, van frietwagen tot grote feesten en partijen.

Wesley en Nita, beide met een grote passie voor de horeca, brengen frisse wind in het bedrijf, energiek, veel nieuwe ideeën. ’t Noorden wordt flink verbouwd, van de toiletten tot het terras en de speeltuin, alle zalen worden voorzien van een nieuwe frisse en transparante look. Zonder het huiselijke, gemoedelijke uit het oog te verliezen.

De coronamaatregelen, twee seizoenen lang, hakken er ook bij ’t Noorden flink in. “We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, we hebben ons fijne team bij elkaar kunnen houden, veel ideeën zijn ontstaan. De Boergondië is hier een mooi voorbeeld van, een uniek landelijk buitengebeuren, het vakantie pop-up terras. Daarnaast hebben we bestellen en afhalen in het leven geroepen waar gelukkig heel veel mensen gebruik van hebben gemaakt.”

Het Nieuwe Noorden gaat onder de bezielende leiding van Wesley en Nita verder. Ze hebben veel om zich heen gekeken, collega horecaondernemers bezocht, ideeën opgedaan. “En dat doen we nog regelmatig”, aldus Wesley. Nita: “We richten ons op ons restaurant waar meerdere generaties samen lekker kunnen eten, drinken, vieren. Een terrasje kunnen pakken, waar kinderen zich lekker in de speeltuin kunnen uitleven, van zeer jonge kinderen tot de iets oudere jeugd zijn er kindvriendelijke en zeker uitdagende toestellen.” Wesley: “Kort geleden hadden we gasten hier, een grote groep, van 2 tot 80 jaar. We kregen het mooiste compliment wat je maar krijgen kunt, dat allen, van jong tot oud, het super fijn hebben gehad bij ons. Daar doen we het voor!”

Kort geleden is bij ’t Noorden een Toeristisch Overstappunt (TOP) gerealiseerd, een start- en eindpunt van het Achterhoekse Wandel- en Fietsroute netwerk. De TOP bij ’t Noorden staat in het teken van geschiedenis, de robuuste molen van Ter Haar is prominent aanwezig.

Het zeer diverse aanbod aan zalen biedt talloze mogelijkheden. Van grote bruiloften tot intieme etentjes, van een familiefeest met spelletjes en een buffet tot een party voor jongeren met een Dj. Vergaderen, workshops, presentaties, congressen met activiteiten, het kan allemaal. “Als mensen zelf de ruimte niet hebben kunnen ze voor een breed scala aan mogelijkheden gebruik maken van onze huiskamers.”