Groepsuitjes
en Activiteiten

Groepsuitjes & Sportieve activiteiten

’t Noorden is prachtig gelegen en heeft als groot pluspunt een zonnig en ruim terras waar veel gebruik van wordt gemaakt. ’t Noorden is gelegen aan een populaire wandel- en fietsroute en dat brengt veel gasten naar de historische uitspanning dat al sinds 1866 bestaat. Het restaurant heeft een afgesloten speeltuin en volop parkeerruimte voor de gasten. Het terras staat vanaf 2019 in de terras top100 van Nederland opgenomen door de goede kwaliteit en Achterhoekse gemoedelijkheid.

Voor het komende jaar heeft het team van ’t Noorden het plan opgevat om de gasten nog iets extra’s te bieden. Op een aantal kilometer afstand, in het oostelijkste puntje van de Achterhoek ligt het “Nationaal Landschap Winterswijk.” Dit stille bosgebied tegen de Duitse grens kent een lange en rijke historie. In de middeleeuwen was het plaatsje Bredevoort een belangrijke stad. Tegenwoordig is Winterswijk de grootste plaats in het gelijknamige gebied. Het cultuurhistorische centrum van Bredevoort geniet een beschermde status. Daarnaast heeft Aalten een rijke geschiedenis wat betreft onderduikers in de Tweede Wereld oorlog. Hiervoor is een bezoek aan het Nationaal Onderduik Museum goed te combineren voor groepen.

Dit jaar gaan we starten met verschillende groepsuitjes, we worden het startpunt van scootertochten, kickbikeroutes, Archery Attack, Bubbelbal, Ebero E-Bikes. Deze kleinere groepen kunnen gebruik maken van diverse eet en drink arrangementen in bijvoorbeeld de nieuwe zaal: ’t Hogerhuys of één van de andere 4 feestzalen. Ook is het mogelijk om kleiduiven te schieten en worden er verschillende fiets- en wandelroutes uitgezet. Dit laatste doen we samen met de verschillende VVV’s hier in de streek.

Archery Attack


€16,50 p.p. vanaf 10 personen. Duur: 1 à 2 uur

Speel de Hunger Games in het echt!

Archery Attack is de nieuwste teamsport in Nederland. Gewapend met een handboog en speciale rubber-pijlen (pijlen met een zachte rubberen ‘punt’) ga je in twee teams de strijd met elkaar aan. Archery Attack is een combinatie van boogschieten, paintball en trefbal. Heb je een groep van 20 personen dan is het fantastisch om 10 tegen 10 te spelen. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen boog en een aantal pijlen in het begin. Van hieruit gaat het spel pas echt beginnen. Omdat de pijlen een zachte rubberen punt hebben is Archery Tag heel veilig maar wat het zo spannend maakt is de snelheid waarmee er geschoten kan worden. Het verstoppen en ontwijken van pijlen die van alle kanten om je heen vliegen is werkelijk waar fantastisch! Voordat de spellen beginnen krijg je eerst uitleg over het boogschieten en de spelvarianten door één van onze ervaren werknemers.

Bubbelbal


€16,50 p.p. vanaf 10 personen. Duur: 1 à 2 uur

Opblaas voetbal

Bij Bubbelbal krijg je een grote met lucht gevulde plastic bal om je heen die als stootkussen dient. Aangezien je je armen niet kunt gebruiken bij het vallen, zal dit worden opgevangen door de opgeblazen Bubbelbal. Bij Bubbelbal gaat het niet om de prestaties, maar om het plezier dat je met elkaar beleeft. Met de Bubbelballen kun je een partijtje Bubbelbal spelen, maar je kan ook over de kop rollen of tegen elkaar op botsen. Door de vele botsingen die je onderling maakt staat Bubbelbal garant voor spektakel, hilarische momenten en vele lachende gezichten. Naderhand zal er ook met plezier worden nagepraat over de activiteit.

E-Chopper huren


2 uur € 40,- | 2,5 uur € 45,- | 3 uur €50,-

Verken de Oost Achterhoek!

Het maakt niet uit hoe je hem wilt noemen, een E-scooter, chopper, elektrische scooter of choppie. De stoere E-chopper heeft een extra breed stuur en extra brede banden, kom snel langs en probeer hem uit! De bikes hebben een actie-Radius van 60km en gaan +/- 25 km per uur.
Rij op de stoere E-Chopper door de mooie omgeving van het Oosten van het land en geniet daarbij in alle stilte. Kies voor vertrek uit een van onze vele routes die jullie 2 of 3 uur de natuur laat zien. Er is natuurlijk onderweg ook nog tijd voor een pauze, dat kan buiten zijn of op een terrasje in een van de gezellige dorpjes. Je eigen route volgen is natuurlijk ook mogelijk.

Voorwaarden:


We verzoeken u minimaal 48 uur van te voren te reserveren.

Indien je op onze E-Choppers wilt rijden dient elke persoon in het bezit te zijn van minimaal een scooter rijbewijs of een autorijbewijs. Deze dient ook meegenomen te worden tijdens de rit, er is geen helm verplichting.

Tarieven vanaf vast startpunt; ’t Noorden in Aalten. Losse verhuur alleen mogelijk in combinatie met eten/drinken bij ‘t Noorden. De tijd wordt berekend op de afgesproken aflevertijd. U dient altijd een half uur voor de afgesproken tijd aanwezig zijn. Eventueel langere verhuurtijd of uitlopen van de tijd, ten opzichte van de afgesproken tijd kost 15 euro per scooter per uur.

Genoemde huurprijzen zijn inclusief 21% BTW, WA-verzekering, onbeperkte kilometers en een mooie route beschrijving in de prachtige omgeving. U krijgt altijd vooraf een goede uitleg en instructie over het rijden op de Ebero Bikes. De start/eind tijd gaan in overleg, u kunt uw voorkeur bij de reservering aangeven. Meerdere dagen op aanvraag.

We verzoeken u minimaal 48 uur van te voren te reserveren.

Maak je uitje compleet met een van onze arrangementen: Begin de dag voor het rijden met een ontvangst, een kopje koffie/thee met appelgebak of warme chocolademelk met iets lekker erbij. Of toch liever de dag eindigen met borrels en ballen? Dat kan plaats vinden op ons terras, in huiskamersetting of in onze serre.

Arrangement “Classic Tour”

 • 2 uur Tocht incl. Route
 • Bij terugkomst Noorden Classic buffet met 2 soorten vlees, salades, rauwkost, sausen etc. a
 • Kosten: 58,50 p.p. min 10 personen 

Arrangement “Tour du Pannenkoek”

 • 2 uur Tocht incl. Route
 • Bij terugkomst Pannenkoek menu B (Pannenkoek met 2 toppings naar keuze en een IJsmok met verse vruchten en slagroom a €13,25 p.p.) Exclusief dranken
 • Kosten: 53,25 p.p. min. 4 personen

Schapen drijven


vanaf 10 personen

€200,- per workshop met 10 personen.

Workshop schapendrijven; 10 deelnemers € 20,- per deelnemer
Workshop schapendrijven; vanaf 20 deelnemers € 350,00 vaste prijs
Prijzen inclusief btw, transport en begeleiding.
Heerlijk buiten in de vrije natuur, in het weiland tegenover ’t Noorden is een parcours uitgezet.

De workshop zal ca. 2 uur in beslag nemen en bestaat uit een toelichting op het ras Border Collie, schapen, schapendrijven als werk én als sport. Tevens gaan de deelnemers in groepjes de schapen over een parcours drijven, voorzien van enkele hindernissen. Daarnaast zal er geregeld tijdens de workshop een Border Collie ingezet worden om een wedstrijdparcours te lopen, praktische onderdelen van het werken met schapen te demonstreren en uiteraard voor de jonge deelnemers, knuffelen met de Border Collie.

Samen met je groep in de buitenlucht aan de slag met een kudde schapen en een border collie hond. Schapendrijven is bij uitstek een activiteit samen te doen met een groep. Een teambuildingsactiviteit. De workshop wordt verzorgd door ervaren lokale schapendrijvers: Kevin & Nicole Winterswijk.

In deze workshop komen plezier en inzicht op een natuurlijke manier bij elkaar, u zult aangenaam verrast zijn.

Kledingtip: kleed je alsof je in de tuin gaat werken. Trek in de winter extra warme kleding aan zoals sjaal, muts, dikke sokken en schoeisel met een dikke zool.

Vogelschieten / Koningschieten


Prijs: € 175,00

met vogel en begeleiding - Duur: 1,5 à 2 uur

Bij het Koningschieten is het de bedoeling dat u met een geweer een houten vogel uit een hoge paal of boom schiet. Koningschieten wordt daarom ook wel vogelschieten genoemd. Dit klinkt misschien gevaarlijk, maar omdat het geweer zelf ook vast aan een paal zit, is het veilig voor jong en oud. Er wordt om de beurt geschoten door de deelnemers en degene die dit het beste doet, wordt als winnaar gehuldigd. Deze huldiging is bijzonder op zich, want de beste schutter wordt gekroond als de koning of koningin.

Koningschieten is een rustige activiteit die u lekker in de buitenlucht kunt doen. Ontspannend maar fanatiek, want bij velen komt het jacht instinct naar boven tijdens dit schuttersfeest.

Deze set bestaat uit: kogelvanger, geweerstandaard, 4,5mm luchtbuks en één doosje kogeltjes (500stuks). Schietstandaard (kogelvanger) heeft een hoogte van 7 meter.

Boogschieten

1 baan 120,-, elke baan meer 65,- per stuk | Tijdsduur: 2,5 uur.

Een leuke en sportieve activiteit, die geschikt is voor jong en oud. Het spel vereist wel enige concentratie en zelfbeheersing van de deelnemers! Onder de hoede van een wedstrijdbegeleider krijgt u een workshop handboogschieten, en aansluitend een competitie.

Hoeveel banen? Ons advies is maximaal 15 personen per baan per uur. (voorbeeld: 2 banen a 2 uur x 15 pers. = max. 60 pers.)

Familie spelshow: Kopspijkers


Prijs: € 175,00

Duur: 1,5 à 2 uur

Deze show staat dan ook in het teken van de spijkers, de hamers en mokers en natuurlijk niet te vergeten: het grote houtblok! Tijdens deze avond de quizmaster zich wanen in de rol van Jack Spijkerman… Het gezelschap zal in verschillende groepen worden gedeeld, waarna de groepen tegen elkaar gaan strijden in een halve competitie. Wie het snelst de spijkers in het hout weet te slaan is de winnaar en wint een punt. De groep die de meeste punten aan het einde van de avond heeft weten te bemachtigen, zal een kleine voorsprong hebben in de finaleronde. In deze ronde hebben de groepen nog een laatste kans op de eindoverwinning. De slagen kunnen ‘verdiend’ worden door vragen goed te beantwoorden, opdrachtjes te voltooien en door het rode draadspel te winnen. Een voorbeeld van een vraag die u kunt verwachten deze avond is de volgende stelling: “Bezit de man een orgaan die acht keer in omvang kan toenemen?”. Deze moet u dan met ‘juist’ of ‘onjuist’ beantwoorden, waarnaar natuurlijk een korte toelichting volgt. Wat het rode draadspel precies inhoudt is nog een verrassing, maar dit zal snel genoeg tijdens de avond duidelijk worden!

Familie spelshow: Tijd is geld show


Prijs: € 175,00

Duur: 1,5 à 2 uur

Iedereen kent het wel. Tegenwoordig is het rennen, vliegen, vallen en weer opstaan, zoals Herman van Veen al vertolkte in één van zijn liedjes. “Tijd is geld” is een uitdrukking die bij menig zakenlied op het voorhoofd gedrukt staat. Elke seconde kan er geld verdiend worden. Dit is ook het geval bij de Tijd Is Geld Show. Diverse spellen zullen afgewerkt worden in groepsverband, waarbij de tijdsfactor een grote rol speelt.

Bij tijdsnood worden de meeste fouten gemaakt en dit zorgt altijd voor hilarische momenten. Na de intelligentietest, die bol staat van de ‘instinkers’, zullen spelletjes gespeeld worden waarbij een beroep wordt gedaan op bijvoorbeeld de neus, de kin en de buik. Met eenvoudige materialen, zoals luciferdoosjes, ballonnen, elastiekjes en tennisballen wordt er heel wat (leed)vermaak teweeg gebracht.

Het (nep)geld dat verdiend wordt door de diverse groepen, wordt aan het einde van de show opgeteld. De winnaar van de show ‘kan’ weleens naar huis gaan met een ware geldprijs, die op kan lopen tot een zeer aannemelijk bedrag! De lachspieren zullen flink aan het werk worden gezet bij deze spelshow, die dan ook uitermate geschikt is voor vrijwilligersfeesten, vrijgezellenfeesten, familiefeestjes en teamuitjes. Doelstelling van de Tijd Is Geld Show is een gezellige, ongedwongen avond te hebben, waarbij plezier bovenaan staat.

Familie spelshow: Casino avond


Prijs: € 100,- per tafel

Duur: 2 uur

Spanning ten top op de roulettetafel of de blackjacktafel. Een prima avond in stijlvolle sfeer en vol gezelligheid. Natuurlijk zijn het de croupiers die u van harte welkom heten in het Las Vegas van Aalten.

Het spel wordt door een van onze croupiers uitgelegd. Ieder van u ontvangt de nodige Euro´s waarmee deze avond gespeeld kan worden. Om te voorkomen dat u direct bij ons de deur weer uitloopt zijn het echter wel nep-euro´s! Achter de tafels vindt u ervaren croupiers die het spel rustig spelen en al uw vragen beantwoorden. De bedoeling is dat u aan het einde van de avond zoveel mogelijk geld gewonnen hebt, dan wel overgehouden. Dan volgt de veiling, die op een leuke wijze door de casino gastheer gebracht wordt.

Met uw gewonnen geld kunt u bieden op de meest fantastische kavels die in de verkoop gaan. Voor de prijsjes van de veiling dient men zelf te zorgen. Bijvoorbeeld  een zak drop, een pot pindakaas, zak uien (reis naar Wenen) theedoek pakket, enz. +/- 10 prijzen meenemen

Roofvogel clinic


Vanaf € 975,00 euro

Locatie: open veld naast ’t Noorden

Dit is misschien wel ons meest spectaculaire groepsuitje . In een gezellige en ongedwongen sfeer krijgt u van De Valkenhof alle informatie over het houden en trainen van deze bijzondere vogels en beleeft u in de praktijk wat daar zoal bij komt kijken. U zult in het open veld naast ’t Noorden zelf de handschoen van de valkenier overnemen, waarbij de roofvogels bij u op de vuist aanvliegen.

Dit is een unieke en spectaculaire ervaring waarbij u zeker uw fototoestel (zonder flits) moet meenemen. U maakt kennis met buizerds, valken, diverse uilen waaronder de grote imposante Oehoe-uil en de grote zeearend. Voor de ouderen kunnen stoelen worden geplaatst.

Prijzen zijn exclusief consumpties en diner:

Workshop Valkenieren
Duur: 2,5 uur
Minder dan 19 personen: € 975,00 euro
19 t/m 25 personen € 54,00 p.p.
26 t/m 50 personen € 46,00 p.p.
51 t/m 75 personen € 42,00 p.p.
76 t/m 100 personen € 36,50 p.p.

Interactieve Roofvogeldemonstratie


Vanaf € 500,00 euro

Locatie: open veld naast ’t Noorden

Tijdens onze roofvogel demonstraties vliegen we met verschillende soorten vogels. Iedere roofvogel heeft een bepaalde manier van vliegen, eten en jagen. Zo zal er gevlogen worden met valken, buizerds, uilen, arenden en gieren. Valken worden bijvoorbeeld gebruikt bij de hoge vlucht. De Slechtvalk kan in stootvlucht (duikvlucht) wel zo’n 250 km/h bereiken om zo zijn prooi te pakken en te doden. Tijdens de demonstraties laten wij dit zien door de valken te laten vliegen op de loer. De buizerds, uilen en arenden zijn weer een ander verhaal, deze worden gebruikt voor de lage vlucht.

Interactieve roofvogeldemonstratie: € 650,00 | Tijdsduur: ca. 60 minuten

Locatie: open veld naast ’t Noorden

Kledingtip: kleed je alsof je in de tuin gaat werken. Trek in de winter extra warme kleding aan zoals sjaal, muts, dikke sokken en schoeisel met een dikke zool.

Magisch Entertainment Jarno di Parno

Mindfuck Humor Interactie Magie Mentalisme

 • Humoristisch en zeer wonderbaarlijk
 • Diverse vormen en vele toepassingen
 • Op basis van 2 tot 5 uur aanwezigheid
 • Magie, mentalisme en mindfuck
 • Interactief, komisch en van top-niveau
 • Tafelgoochelen, podiumact, stand-up

Jarno is een ervaren professional met humor, stijl en een originele kijk op de hedendaagse magie. Zijn wonderbaarlijke optredens zijn interactief, onderhoudend en van een hoog niveau.

Jarno beheerst de kneepjes van het vak, levert maatwerk en weet zijn ervaring binnen het bedrijfsleven en het onderwijs daarbij optimaal te benutten. Hij is vindingrijk, beschikt over een natuurlijk improvisatietalent en weet onder wisselende omstandigheden altijd weer het onmogelijke waar te maken. Beleef de spraak- makende magie als nooit tevoren !

Mobiel (rondlopend tussen de gasten)
Magie bij de mensen aan tafel “close-up magic”. Iedereen zitten. We nemen eigen geluid mee. Ideaal voor elke groepsgrootte. Een mooi gezamenlijk moment.

 • ± 2 x 35 minuten
 • ± 3 x 35 minuten
 • ± 4 x 35 minuten

Centraal (optreden voor de hele groep)
Magisch optreden met stand-up show. Niet te harde muziek als achtergrond (i.v.m. verstaanbaarheid) Ideaal voor groepen vanaf 60 personen. Legt het feest niet stil.

 • ± 1 x 40 minuten
 • ± 2 x 40 minuten
 • ± 3 x 30 minuten

Jeu De Boules


€ 3,- p.p.

BINNENKORT

Wie kent het niet: jeu de boules! De eenvoud van dit spel met de bekende metalen ballen is juist zijn charme. Het is een ideale manier om op een sportieve manier de tijd te doden terwijl u wacht op een overheerlijke pannenkoek bij ‘t Noorden. We bieden onze gasten het benodigde spelmateriaal gratis aan. In andere gevallen betaalt u € 5,- voor het materiaal en het gebruik van de baan.

HET DOEL
Een spel bestaat uit een aantal rondes. Het spel is afgelopen als een team dertien punten heeft.
Per ronde moet je zorgen dat er zoveel mogelijk ballen van jouw team dichterbij de but liggen dan de beste bal van het andere team. Voor iedere bal die dichterbij de but ligt dan de dichtstbijzijnde bal van de tegenstander, krijgt het winnende team 1 punt. Het verliezende team krijgt geen punten.
Jeu de boules spelen kan iedereen! Als je bij je ons speelt mag je je eigen spelregels bepalen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de juiste spelregels te volgen, verkrijgbaar bij het spel.

Klootschieten


€ 3,- p.p.

BINNENKORT

Dit eeuwenoude boerenspel werd in de 16e eeuw al gespeeld in de Achterhoek. De oorspronkelijke naam van het spel is “kluitje gooi’n”. De Achterhoekers hebben dit vertaald naar “klootje gooien” waar uiteindelijk klootschieten uit ontstaan is.

Het klootschieten is een spel voor jong en oud. Genieten van de natuur in combinatie met een spelelement. Nadat onze spelmanager het spel heeft uitgelegd, worden de deelnemers verdeeld in kleine teams. Het parcours loopt rondom ’t Noorden door buurschap “Dale” en is ca. 3 km lang. Een ideaal dagje uit voor groepen en families!

Spelshows

Het Foute Feest                                                              Duur: 1,5 – 2 uur

Een doldwaze avond waarbij alles net op het randje is. Fout verkleed is geen must maar wel erg leuk. Ga uit je dak op heerlijk foute muziek van Bonnie M en de Spice Girls. En natuurlijk, samen hilarische spellen spelen! Voor jullie gastvrouw Anita is niets te dol!

Wedden dat….                                                                Duur: 1,5 – 2 uur

Wedden dat…… heb je altijd al willen laten zien aan je vrienden of collega`s hoe lenig je bent of hoe goed jij het alfabet achterstevoren kan opzeggen? Dan is dit je kans! Speel in teams tegen elkaar de leukste Wedden-datjes, om geld.

Bingo                                                                                   Duur: 1,5 – 2 uur

Het zal je niet verbazen: dit spel bestaat uit alle mogelijke soorten bingo! Denk aan de ‘gewone’ nummertjes bingo, of onze ‘foute’ bingo, en natuurlijk mag de muziek bingo ook niet ontbreken. Zolang de kaarten maar gevuld worden. Maar pas op bij een foute bingo… .
De winnaars kunnen natuurlijk rekenen op prachtige prijzen.

Pubquiz                                                                                             Duur 2 – 2,5 uur 

De pubquiz is te boeken in de originele vorm, maar het is ook mogelijk om een pubquiz op maat te krijgen. Denk aan de ronde: hoe goed ken ik het bedrijf? Of van welke muziek houden mijn vrienden?  Wilt u meer weten over wat we aanbieden? Vraag het ons gerust!

Ranking the company/family/friends                   Duur: 1,5 – 2 uur

Hoe goed ken jij je collega`s, vrienden of familieleden? Wie is het meest chaotisch, wie haalt er het minst koffie, wie was vroeger het braafste kindje van de klas. In dit spel kom je het te weten. Een heerlijk spel met veel aha, grappige en gênante momenten. Natuurlijk mogen er ook zelf (persoonlijke) vragen worden bedacht

Olderwetse avond                                                         Duur: 1,5 – 2 uur

Geniet van een analoge avond, en speel met z`n allen de olderwetste spellekes. Denk aan sjoelen, blikgooien en nog veel meer. In teams of individueel, de winnaar zal beloond worden met een olderwets cadeau

Jongens tegen de meisjes                                          Duur: 1,5 – 2 uur

De strijd der seksen is natuurlijk een heerlijk uitgangspunt voor een hilarische avond. Er zullen vragen rondes zijn, wie is er het lenigst en zijn we goed in spellen. Gaan de mannen of vrouwen aan het eind van de avond naar huis met de felbegeerde prijs?….. Wie zal het zeggen

Moordspel diner                                                           Duur: 2 – 2,5 uur  

Er is een moord gepleegd maar de dader is nog onbekend. Het is jullie taak om erachter te komen wie de moordenaar is en hij zit bij jou aan tafel…. Kom jij erachter wie het gedaan heeft…?

Wie is de saboteur..?                                                   Duur: 1,5 – 2 uur

Dit spel wordt gespeeld als team, maar wie is er niet te vertrouwen? Enerzijds moet je goed samenwerken om de opdrachten te laten slagen, terwijl aan de andere kant je elkaar niet mag en kunt vertrouwen! Je gaat met elkaar de competitie aan en wordt getest op creativiteit, doortraptheid, samenwerking, handigheid en slimheid, want er wordt gespeeld om geld! Aan de anderen de taak de “saboteur” te ontmaskeren tijdens de opdrachten.

Openingstijden Pannenkoekenhuys

Dinsdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

Woensdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

0543 - 472551
info@hetnoorden.nl
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.