Groepsuitjes
en Activiteiten

Groepsuitjes & Sportieve activiteiten

Wat te doen bij Het Noorden van Aalten?

Het Noorden is prachtig gelegen en heeft als groot pluspunt een zonnig en ruim terras waar veel gebruik van wordt gemaakt. Het Noorden is gelegen aan een populaire wandel- en fietsroute en dat brengt veel gasten naar de historische uitspanning dat al sinds 1866 bestaat. Het restaurant heeft een afgesloten speeltuin en volop parkeerruimte voor de gasten. Het terras staat vanaf 2019 in de terras top100 van Nederland opgenomen door de goede kwaliteit en Achterhoekse gemoedelijkheid.

Bij en rondom het Noorden van Aalten is er van alles te beleven. Er zijn vele kilometers aan wandel en fietsroutes. Maar ook bij ons zijn er verschillende mogelijkheden/activiteiten.

Op een aantal kilometer afstand, in het oostelijkste puntje van de Achterhoek ligt het “Nationaal Landschap Winterswijk.” Dit stille bosgebied tegen de Duitse grens kent een lange en rijke historie. In de middeleeuwen was het plaatsje Bredevoort een belangrijke stad. Tegenwoordig is Winterswijk de grootste plaats in het gelijknamige gebied. Het cultuurhistorische centrum van Bredevoort geniet een beschermde status. Daarnaast heeft Aalten een rijke geschiedenis wat betreft onderduikers in de Tweede Wereld oorlog. Hiervoor is een bezoek aan het Nationaal Onderduik Museum goed te combineren voor groepen.

Groepsuitjes binnen & buiten

Bij Het Noorden van Aalten kan het allemaal! Uiteraard kunt u bij ons lekker genieten van een lunchproeverij of 3 gangen diner met je vrienden of familie. Ook is het mogelijk om bij ons met diverse groepen langs te komen, denk bijvoorbeeld aan een familie reunie, vergadering, workshop, feest, kinderfeestje, bruiloft en alle andere mogelijkheden. Wij hebben diverse ruimtes beschikbaar voor diverse activiteiten.

E-Chopper huren


2 uur € 40,- | 2,5 uur € 45,- | 3 uur €50,-

Verken de Oost Achterhoek!

Het maakt niet uit hoe je hem wilt noemen, een E-scooter, chopper, elektrische scooter of choppie. De stoere E-chopper heeft een extra breed stuur en extra brede banden, kom snel langs en probeer hem uit! De bikes hebben een actie-Radius van 60km en gaan +/- 25 km per uur.

Rij op de stoere E-Chopper door de mooie omgeving van het Oosten van het land en geniet daarbij in alle stilte. Kies voor vertrek uit een van onze vele routes die jullie 2 of 3 uur de natuur laat zien. Er is natuurlijk onderweg ook nog tijd voor een pauze, dat kan buiten zijn of op een terrasje in een van de gezellige dorpjes. Je eigen route volgen is natuurlijk ook mogelijk.

Voorwaarden:


We verzoeken u minimaal 48 uur van te voren te reserveren.

Indien je op onze E-Choppers wilt rijden dient elke persoon in het bezit te zijn van minimaal een scooter rijbewijs of een autorijbewijs. Deze dient ook meegenomen te worden tijdens de rit, er is geen helm verplichting.

Tarieven vanaf vast startpunt; ’t Noorden in Aalten. Losse verhuur alleen mogelijk in combinatie met eten/drinken bij ‘t Noorden. De tijd wordt berekend op de afgesproken aflevertijd. U dient altijd een half uur voor de afgesproken tijd aanwezig zijn. Eventueel langere verhuurtijd of uitlopen van de tijd, ten opzichte van de afgesproken tijd kost 15 euro per scooter per uur.

Genoemde huurprijzen zijn inclusief 21% BTW, WA-verzekering, onbeperkte kilometers en een mooie route beschrijving in de prachtige omgeving. U krijgt altijd vooraf een goede uitleg en instructie over het rijden op de Ebero Bikes. De start/eind tijd gaan in overleg, u kunt uw voorkeur bij de reservering aangeven. Meerdere dagen op aanvraag.

We verzoeken u minimaal 48 uur van te voren te reserveren.

Begin de dag voor het rijden met een ontvangst, een kopje koffie/thee met appelgebak of warme chocolademelk met iets lekker erbij. Of toch liever de dag eindigen met borrels en ballen? Dat kan plaats vinden op ons terras, in huiskamersetting of in onze serre.

Boogschieten

1 baan 130,-, elke baan meer 70,- per stuk | Tijdsduur: 2,5 uur.

Een leuke en sportieve activiteit, die geschikt is voor jong en oud. Het spel vereist wel enige concentratie en zelfbeheersing van de deelnemers! Onder de hoede van een wedstrijdbegeleider krijgt u een workshop handboogschieten, en aansluitend een competitie.

Hoeveel banen? Ons advies is maximaal 15 personen per baan per uur. (voorbeeld: 2 banen a 2 uur x 15 pers. = max. 60 pers.)

Wandelen in de Aaltense natuur


Gratis

VERSCHILLENDE ROUTES

Een Rondje Dale (5 km), Aalten in en rondom ontdekken (8,8, km), richting de Vennebulten (10 km) of naar ’t Aaltens Goor (18,7 km). Voor iedere wandelaar is er een mooie route uitgestippeld door Aalten en haar buurtschappen.

Routes vanaf of langs Het Noorden:

  • Mountainbikeroute Aalten-West (mountainbiken)
  • Speurtocht Max & De Gouden Strooplepel (in de speeltuin)
  • Aalten Route (33 km fietsen)
  • Rondje Dale (8 km wandelen)
  • Woold en Water (50 km fietsen)
  • ’t Olde Boatenroute (13 km wandelen)
  • Langs kerkdorpen en vestingverleden (52 km fietsen)
  • Onbeperkt Rondje Aalten (23,5 km handbikeroute)
  • ’t Romienenpad (4,5 km wandelen)

TOP-LOCATIE
In de Achterhoek zijn op 32 plaatsen de startpunten van gemarkeerde routes markant vormgegeven. Ze zijn te herkennen aan de ca. 4 m hoge gazen kegel met keien erin. Op deze plaatsen parkeer je de auto en stap je over op een andere manier van voortbewegen, bijv. te voet, op de skeelers, per kano, te paard of op de fiets. Vandaar ook de naam Toeristisch Overstappunt (TOP). De startpunten zijn per auto goed bereikbaar. Aan de doorgaande wegen zijn speciale verkeersborden geplaatst die je naar de TOP’s toeleiden. Ook zijn de meeste startpunten per openbaar vervoer bereikbaar. Elk startpunt is verschillend en kenmerkt zich door zijn eigen routeaanbod. De recreatieve mogelijkheden zijn dus legio! Heb je zin in een hapje of drankje? Ook dan kun je bij de ’t Noorden terecht.

Want ’t Noorden is vanaf 2022 een officiële TOP! In de directe omgeving van Het Noorden liggen prachtige wandelroutes dwars door de kleurrijke natuur en het glooiende landschap, welke weergeven worden op het grote interactieve beeldscherm naast Het Noorden. Wij zijn een ideale tussenstop óf eindstation waar je heerlijk kunt bijkomen met een hapje en een drankje.

De uitsnede in het cortenstaal bevat de Molen van Ter Haar. De romp van de molen staat even verder op aan de Koningsweg bij de buren in de tuin. “Op Hoop van Zegen” beitelde men in een steen boven de ingang, bijpassend bij de tijd waar we nu in leven en ondernemen. De molen heeft een rijke historie en een belangrijke link met ’t Noorden. De molenaar Jan Hendrik Weenink is in 1866 het café met uitspanning bij Het Noorden begonnen.

Ik Hou van Holland Show

De Bekendste TV show van Nederland: Ik Hou Van Holland!

Test samen met je gezelschap je kennis op het gebied van Nederlandse films, televisie, muziek, actualiteiten, sport, taal en algemene Hollandse weetjes. In verschillende spelrondes neem je het op tegen de andere teams, met leuke doe-opdrachten en muziekrondes. De Hollandse Avond wordt gespeeld in verschillende teams waarbij de teamcaptains aangekleed worden met oranje kleding/accessoires.
Onze presentator leidt de teams door een aantal vragenrondes, schattingsrondes, Hollandse spelling, BN’ers, muziekronde en natuurlijk een aantal doe-opdrachten. Ben je of denk je diegene te zijn die alles over Nederland weet, boek dan deze fantastische show.

Pubquiz

Durven jullie de uitdaging aan?

Ga in groepen de strijd met elkaar aan en kom er in verschillende rondes achter welke groep er over de meeste kennis beschikt. Geef antwoord op vragen in de categorie muziek, film en tv of gebruik je smartphone om achter bepaalde antwoorden te komen.

Geniet van heerlijke meezingers, een heuse bierquiz, een interessante fotoronde en sleep in sommige rondes een bijzondere en toepasselijke prijs in de wacht. Verder zullen we verschillende films bekijken en worden er verschillende bieren geproefd. Zodoende komen we er achter wie nou die echte bierkenner is. Een beamer, een groot scherm en drukknoppen zullen deze avond niet ontbreken. Zijn jullie die winnaars die wij zoeken? Gaan jullie naar huis met een grote prijs?

Ben jij jong of oud, man of vrouw, het maakt allemaal niet uit. De Pubquiz staat garant voor een leuke, ongedwongen en gezellige avond!

Just Beat It

Heb je zin in een leuke, spannende, gezellige en verfrissende Spelshow met fantastische spellen en materialen? Ga samen met je gezelschap de strijd aan en kroon je tot winnaar van deze splinternieuwe Spelshow.

Met een ferme druk op de knop bepaal je de categorie die wij met z’n allen gaan spelen. Wordt het een beeldfragment, een kennisronde, een puzzelronde, een fotoronde of spelen we samen een leuke doe-opdracht? Is het systeem je een beetje gunstig gezind dan mag je deze avond misschien zelf wel je categorie kiezen. Probeer het rode licht zoveel mogelijk te vermijden en je kansen zullen met de minuut groeien.

Welke twee groepen verdienen het meeste geld en zullen deze avond in de finale tegen elkaar gaan strijden om die fantastische hoofdprijs? De finale belooft een waar spektakel te worden!

Wedden Dat...

Knappe koppen en interessante weddenschappen. Dat zijn de ingrediënten voor deze spannende Spelshow, vernoemd naar de show van ‘Wedden dat ik het kan’.

Tijdens deze spelshow zal je genieten van leuke weddenschappen en gekke opdrachten. Chips, auto’s, presentatoren, bier en ballonnen zullen zeker aan bod komen. Al nieuwsgierig welke weddenschappen hier bij horen?

Een beamer zal deze avond niet ontbreken. Zo bekijken we verschillende leuke en grappige filmpjes. Zal de weddenschap lukken of juist mislukken? Aan jullie de taak om jullie antwoord kenbaar te maken.

Speel als groepen tegen elkaar en ga met elkaar de strijd aan. Bied tegen elkaar op en probeer zoveel mogelijk geld te verdienen. Welke groep mag zich uiteindelijk tot winnaar kronen?

Bezit jullie groep veel talent en wil je genieten van een rustige en ontspannen avond? Zijn jullie die groep met tactisch en strategisch inzicht? Houden jullie van grappige, maar vooral serieuze en spannende opdrachten? Of heeft een van jullie een bepaald talent en heeft hij of zij dit altijd al eens aan iedereen willen tonen? Dit is het moment!!

Slimste Ondernemer

Bedrijfsuitje

Ga samen met uw collega’s de strijd aan tijdens deze interactieve kennisquiz.
Tijdens deze gezellige avond testen wij op interactieve wijze uw kennis. Met vragen over economie, politiek, sport, muziek, ondernemen én natuurlijk over jullie eigen bedrijf.

De ruimte zullen wij deze avond vullen met een aantal grote beeldschermen en geluidsinstallaties. De desbetreffende presentaties worden op de beeldschermen gepresenteerd. Uiteraard maken wij ook plaats voor onze DJ. Deze enthousiaste DJ zorgt voor een vrolijke noot en daarnaast maakt onze goedlachse presentator er samen met u een gezellige avond van.

De DJ neemt de avond over na de Quiz.

Worden jullie het slimste team van de avond? Zijn jullie er klaar voor?

Let the game begin!

Familierestaurant ’t Noorden (van Aalten). We zijn er voor de start van de familiewandeling, het taartje voor de fietser, het diner voor twee, het biertje en de lach op het terras. Vier het daar waar de afwas voor een ander is. Waar alles kan en er ruimte voor alles is. Daar waar er beleving is en het altijd bruist. Daar waar het voelt als thuis. Welke wind ook waait, wat je ook zoekt; je komt altijd bij het Noorden uit. Drink, eet en vier het leven! In dé gezelligste huiskamer van de Achterhoek.

0543 - 472551
info@hetnoorden.nl
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.