Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

Opening TOP

Ga je mee op avontuur?🚲🤩

In de Achterhoek zijn op 32 plaatsen de startpunten van gemarkeerde routes markant vormgegeven. Ze zijn te herkennen aan de ca. 4 m hoge gazen kegel met keien erin. Op deze plaatsen parkeer je de auto en stap je over op een andere manier van voortbewegen, bijv. te voet, op de skeelers, per kano, te paard of op de fiets. Vandaar ook de naam Toeristisch Overstappunt (TOP). De startpunten zijn per auto goed bereikbaar. Aan de doorgaande wegen zijn speciale verkeersborden geplaatst die je naar de TOP’s toeleiden. Ook zijn de meeste startpunten per openbaar vervoer bereikbaar. Elk startpunt is verschillend en kenmerkt zich door zijn eigen routeaanbod. De recreatieve mogelijkheden zijn dus legio! Heb je zin in een hapje of drankje? Ook dan kun je bij de TOP’s terecht. De meeste overstappunten staan namelijk bij een horecagelegenheid.

𝐓𝐎𝐏 ‘𝐭 𝐍𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐀𝐚𝐥𝐭𝐞𝐧

We hebben gebouwd aan een TOP, een toeristisch overstappunt. Een kegelvormige schanskorf dat gevuld is met keien en een route kaart van de omgeving bevat met als doel: “𝒅𝒆 𝒃𝒆𝒛𝒐𝒆𝒌𝒆𝒓 𝒐𝒑 𝒎𝒂𝒂𝒕 𝒗𝒐𝒐𝒓𝒛𝒊𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒏 𝒐𝒗𝒆𝒓𝒛𝒊𝒄𝒉𝒕𝒆𝒍𝒊𝒋𝒌𝒆 𝒆𝒏 𝒊𝒏𝒔𝒑𝒊𝒓𝒆𝒓𝒆𝒏𝒅𝒆 𝒓𝒐𝒖𝒕𝒆 𝒊𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒕𝒊𝒆 𝒆𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝒉𝒐𝒈𝒆 𝒎𝒂𝒕𝒆 𝒗𝒂𝒏 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝒐𝒑 𝒉𝒆𝒕 𝒋𝒖𝒊𝒔𝒕𝒆 𝒎𝒐𝒎𝒆𝒏𝒕 𝒆𝒏 𝒐𝒑 𝒅𝒆 𝒋𝒖𝒊𝒔𝒕𝒆 𝒑𝒍𝒂𝒂𝒕𝒔.”🍀 ’t Noorden is nu officieel een perfect start en/of eindpunt van het Achterhoekse Wandel en Fiets route netwerk.
De uitsnede in het cortenstaal bevat de Molen van Ter Haar. De romp van de molen staat even verder op aan de Koningsweg bij de buren in de tuin. “Op Hoop van Zegen” beitelde men in een steen boven de ingang, bijpassend bij de tijd waar we nu in leven en ondernemen. De molen heeft een rijke historie en een belangrijke link met ’t Noorden. De molennaar Jan Hendrik Weenink is in 1866 het café met uitspanning bij ’t Noorden begonnen.
Een samenwerking van Achterhoek Toerisme, Ansink Grondwerken, Te Winkel Hoveniers en team ’t Noorden. 🤝
… want stilstand is achteruitgang. Dus op hoop van zegen !
’t Noorden van Aalten
Eten, Drinken & Vieren